• Project van A tot Z

Project van A tot Z

Een heel evenement of een deel daarvan uitbesteden aan een professional? Geen zorgen of het allemaal wel op tijd af komt en de deadlines wel worden gehaald? Misschien moet je dan eens overwegen om EL in te schakelen om je project van A tot Z te managen. EL heeft leidinggevende ervaring en heeft zowel productionele, publicitaire, zakelijke en artistieke kennis.

Enkele voorbeelden van projecten

Directeur Vrijheidscolleges (heden)
Projectleiding voor Vrijheidscolleges, een reeks van colleges i.s.m. tien Bevrijdingsfestivals.

Directeur Art Rocks (heden) voor Stichting Art Match
Projectleiding van muziekcompetitie Art Rocks in vijf toonaangevende Nederlandse Musea. Art Rocks is een project van Stichting Art Match i.s.m. de Grote Prijs van Nederland, Museum Boijmans Van Beuningen, Drents Museum, Tropenmuseum en Kroller Muller Museum.

Projectleider Werelderfgoederen (2018) op de kaart voor stichting Werelderfgoed Nederland

Programmaregisseur Festival Bombarie (2015/2016) voor Jaarbeurs en ZIMIHC
Conceptontwikkeling, fondsenwerving en programma van nieuw op te zetten kunstenfestival i.s.m. ZIMIHC en Jaarbeurs.

Festivaldirecteur (2006-2015) voor Bevrijdingsfestival Utrecht
Gedurende het jaar zorgde EL voor de continuïteit en voortgang van het Bevrijdingsfestival Utrecht. EL regelde de fondsen- en sponsorwerving, was eindverantwoordelijk over het totale project, de begroting, publiciteit en programmering. Daarnaast begeleidde EL stagiaires en stuurde andere projectmedewerkers aan.

Programmacoördinatie openingsweek 2012 voor De KomVan 8 t/m 16 september 2012 wordt het nieuwe gebouw van De Kom, stadstheater en kunstencentrum, op feestelijke wijze in gebruik genomen.
EL verzorgde tijdens deze openingsweek van De Kom de programmacoördinatie van twee dagen.

Projectleiding Museumnacht 2009 voor Culturele Zondagen
Vanaf januari t/m juni 2009 was EL als projectleider verantwoordelijk voor de voortgang en de marketing van de Utrechtse Museumnacht. Dit jaar stond de Museumnacht in het teken van Twilight.

Producent/ zakelijke leiding voor Slagwerkfestival The Big bang
Hiervoor verzorgde EL de productie en zakelijke contacten. Concreet betekende dit het contracteren en faciliteren van de (internationale) artiesten. Het zorgdragen voor de productionele randvoorwaarden tijdens de gehele festivalperiode.

Projectmedewerker 50 jaar Utrechtse popmuziek (boek en cd-uitgave) in opdracht van Zimihc (huis voor amateurkunst) in Utrecht
Als kenner en liefhebber van (Utrechtse) popmuziek was het een eer om mee te mogen werken aan de totstandkoming van het boek Van Black Rocking Cats tot Spinvis; vijftig jaar rijke muziekgeschiedenis gevat in een full color boek en 2 uitgebreide cd's. EL verzorgde de licenties voor de cd en werkte hierbij nauw samen met labels, platenmaatschappijen en Utrechtse muzikanten.

Projectmedewerker vanuit Nederland voor IDFA Flies Tropics in Suriname
Een bijzonder festival midden in de tropen, dat is IDFA flies Tropics. Dit jaarlijks terugkerende festival vertoont de hoogtepunten van IDFA aangevuld met toppers uit de regio. EL hield zich bezig met het coördineren en regelen van alle te vertonen documentaires. Daarnaast schreef zij de festivalbrochure en verzorgde de promotieclip.